La lluita per les patents entre farmacèutiques també a l’estat espanyol


PindolesAvui el diari El País publica un article interessant sobre l’enfrontament als tribunals entre grans i petits laboratoris farmacèutics -representats, respectivament, per Farmaindustria i AESEG– per les seves diferències, respecte als medicaments genèrics, en la interpretació de diversos temes relacionats amb les patents. Aquestes venen regulades per la Ley 11/1986, de 20 de marzo, de Patentes, modificada i afectada, entre d’altres decrets i lleis, per la Ley 21/1992, de 16 de julio, de Industria -que protegeix les patents durant els següents 20 anys, per tant, fins el 2012- i per la Ley 10/2002, de 29 de abril. En resum, el què es dirimeix als tribunals és la possibilitat o no de que petits laboratoris innovadors posin abans al mercat medicaments genèrics a preus més reduïts. De moment, hi ha hagut el mateix nombre de sentències favorables a un i altre sector, però el conflicte segueix viu, i no només a l’estat espanyol: recordem el conflicte de Novartis a la India.

Aquesta entrada s'ha publicat en Farmàcia, Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.