Avui és el ‘Dia Mundial de l’Alzheimer’


 

Opera AlzheimerLa proliferació dels “Dia mundial de…” fa que decaigui el seu poder d’atreure l’atenció de les opinions públiques sobre el tema corresponent. Això pot explicar que avui, 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer, cap de les portades dels diaris gratuïts que arriben a la nostra Facultat faci la més mínima referència a aquest fet. Tampoc hem trobat referències a d’altres diaris de difusió nacional. Tanmateix, Espanya és, després de Suècia i segons un estudi d’Alzheimer Europe, el pais de la Unió Europea (UE) més afectat per l’Alzheimer, una malaltia degenerativa, de caràcter progressiu e irreversible, que pateixen actualment més de 800.000 espanyols, segons la Fundación Alzheimer España (FAE). Sí que parlen els diaris de la darrera pel·lícula d’Antonio Mercero, ¿Y tú quién eres?, on retrata el drama de la malaltia. Recordem ara l’excel·lent peli “El hijo de la novia”, de l’argentí Juan José Campanella. Segurament contribuirà a sensibilitzar més alguns sectors i/o institucions sobre les mancances que encara pateixen malalts i familiars en el nostre pais. Però si voleu trobar informació científica sobre la malaltia i la recerca mundial -considerable- que s’està produint, a la Biblioteca del CRAI disposeu de llibres, revistes i bases de dades que us seran de molta utilitat.

Recull de The New York Times

Aquesta entrada s'ha publicat en Medicina, Organismes i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Avui és el ‘Dia Mundial de l’Alzheimer’

  1. Un mes després de fer aquesta entrada al nostre bloc rebem amb enorme sorpresa la declaració pública de l’expresident Pasqual Maragall sobre el fet que fa uns mesos se li ha diagnosticat el principi d’aquesta malaltia. Al marge d’altres consideracions, ens agradaria saber la vostra opinió sobre les possibles repercusions (socials, econòmiques, sanitàries…) d’aquest fet -la declaració pública i l’actitud personal- tant per al propi malalt com per a la societat en conjunt.

Els comentaris estan tancats.