WRAPIN: World online Reliable Advice to Patients and Individuals


WRAPINAvui us volem parlar de WRAPIN, projecte europeu que, com explica a la Introduction, pretèn ser “un recurs totalment nou que permet la comparació de documents mèdics o sanitaris en qualsevol format (HTML, PDF, etc.) o llargada amb la nostre base de coneixements interconnectada, per descobrir si la informació existeix en la literatura publicada i per proporcionar una conclusió breu de les idees contingudes. Ajudarà a determinar la fiabilitat de documents comparant les idees contingudes amb punts de referència establerts, i permetrà els usuaris determinar la pertinència d’un document donat des d’una pàgina de resultats de la cerca. Aquesta eina nova i emocionant és un pas important cap a la certificació d’informació en línia de qualitat.” 

És a dir que estem davant d’un cercador de fonts d’informació pertinents, fiables, encara que pot ser més limitat que d’altres cercadors generals i que no contrasten els continguts que recuperen.  Un cop feta la cerca, permet revisar llocs similars a cada resultat i/o refinarla per tal d’obtenir resultats més pertinents.
Al web del projecte podreu veure que es tracta d’un projecte seriós i esponsoritzat, entre d’altres, per la Health On the Net Foundation (HON).
Pensem que pot ser un recurs per a  molts usuaris que hagin de fer cerques d’informació amb garanties de fiabilitat i qualitat: estudiants, professors, professionals, malalts i… ciutadans curiosos en general! Ens agradaria rebre els vostres comentaris sobre els resultats obtinguts! 

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades, Cercadors, Farmàcia, Medicina i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.