El llibre de cuina més venut a Espanya


OlivesEs tracta de l’obra 1080 receptes de cuina, de la Simone Ortega, tot i que en l’actualitat l’escriu juntament amb la seva filla, la Inés Ortega. Editat per primera vegada l’any 1972, se n’han venut millions d’exemplars i s’han superat les 30 edicions des de llavors. I ara la prestigiosa editorial Phaidon n’ha editat la versió anglesa, amb il·lustracions del Javier Mariscal i pròleg de Ferran Adrià. L’obra està il·lustrada també amb més de 100 fotografies a color del fotògraf Jason Lowe i es pot adquirir des del dia 12 d’octubre.
El secret de l’èxit d’aquest receptari pot ser que resulta una eina fonamental per aprendre a cuinar plats tradicionals però fàcils, d’aquells que agraden a tothom, amb ingredients senzills. Tot però sense perdre de vista la qualitat nutricional. Tal com expliquen les autores, el llibre s’ha anat adaptant als cànons dietètics al llarg del temps.
Aquest reconeixement internacional és fruit de les bondats de la dieta mediterrània, àmpliament estudiades i confirmades, en la que es basen les receptes d’aquest llibre. Una dieta que ha rebut el recolzament i sobre la que han fet amplia difusió els anomenats cuiners mediàtics, com el Ferran Adrià o el José Andrés, per citar-ne només dos, del qual també s’inclouen menús en l’edició anglesa de Phaidon.
La promoció d’aquesta edició anglesa als Estats Units està garantida, ja que un dels capítols de la sèrie que s’està rodant aquesta tardor i hivern a Espanya, Spain…on the road again, presentada per l’actriu Gwyneth Paltrow i el chef Mario Batali, estarà dedicat a parlar d’aquest receptari.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El llibre de cuina més venut a Espanya

  1. L’AECC (Asociación Española Contra el Cáncer) publica una pàgina de Recetas saludables fetes amb la col·laboració de la Fundación ALICIA de la què es parlava en una entrada anterior.

Els comentaris estan tancats.