Nova revista electrònica: Proteomics – Clinical Applications


Portada ProteomicsEl CRAI té subscrita la versió electrònica de la revista Proteomics, editada per Wiley Interscience. Aquesta publicació és un recurs d’informació més per a donar suport als diferents grups de recerca de la Universitat de Barcelona i del seu Parc Científic (vegeu: Plataforma Proteòmica) que treballen en aquest camp específic de la genòmica, anomenat proteòmica (a la Wikipedia). Aquesta revista ha estat recentment adoptada com una de les revistes oficials de la HUPO (HUman Proteome Organization):

“HUPO has recently established official journals; on June 2007, “Molecular Cellular Proteomics” became the first official journal endorsed by HUPO. A similar cooperate agreement is being finalized by HUPO and Wiley, the journal “Proteomics” will be the second official journal endorsed by HUPO. A collaborative effort is also being discussed by HUPO and the Journal of Proteome Research.”

Per cert, aquesta organització cel·lebrarà properament un dels seus meetings al nostre país

HUPO-PSI (Proteins Standard Iniciative) Spring Meeting 2008, Toledo, Spain, April 23-25, 2008.

Proteomics - Clinical Applications

Un dels usos més interessants de la proteòmica és l’estudi dels biomarcadors específics de proteïnes per a la diagnosi de certes malalties, com ara l’Alzheimer o el Parkinson, algunes malalties cardiovasculars o alguns tipus de càncers (vegeu: Clinical Proteomic Technologies for Cancer). Avui us volem informar de la disponibilitat en accés obert a tots els números publicats fins ara (vol. 1, 1, 2007-) i a tots els que es publicaran el 2008 de la revista Proteomics – Clinical Applications.

Portal de la revista: Proteomics – Clinical Applications

També us volem destacar alguns dels recursos accessibles des del portal de Proteomics, com ara:

goproteomicsgo-Proteomics

Logo ProteomicspodcastProteomics podcast

Més informació relacionada amb la proteòmica:

Obres sobre proteòmica al catàleg del CRAI

PRIDE: PRoteomics IDEntification database:

Philip Jones, Richard G. Côté, Lennart Martens, et al. PRIDE: a public repository of protein and peptide identifications for the proteomics community , Nucleic Acids Research 2006 34(Database Issue):D659-D663; doi:10.1093/nar/gkj138. <http://nar.oxfordjournals.org/cgi/content/full/34/suppl_1/D659>

Sociedad Española de Proteómica

I Jornadas Bienales de Proteomica para Jóvenes Investigadores
Sitges, Barcelona, 21-22 de Febrero, 2008
<http://www.cbm.uam.es/seprot/congresos/Jornadas%20Bienales%20Proteomica/Jornadas%20Feb08/Presentaciones_JornadasProteomicas2008.pdf>

Proteored: Nodo 3 (Barcelona)

Aquesta entrada s'ha publicat en Farmàcia, Recursos electrònics, Revistes i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.