Recolecta: disseminant la ciència


Recolecta

Un dels obstacles a l’expansió dels dipòsits digitals és la manca d’eines que permetin fer cerques federades, és a dir, poder cercar des d’un sol lloc a tot un conjunt de repositoris o dipòsits digitals, enlloc d’anar d’un en un. La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i la Red de Bibliotecas Universitarias (Rebiun) han aplanat una mica el camí d’aquesta expansió creant Recolecta: recolector de ciencia abierta.
El seu objectiu principal és:

promover la publicación en acceso abierto de los trabajos de investigación que se desarrollan en las distintas instituciones académicas españolas y facilitar su uso y visibilidad a la vez que proporciona herramientas para facilitar el desarrollo de contenidos en acceso abierto

Ofereix quatre opcions per localitzar materials: dues de cerca, simple i avançada, i dues de navegació, per ítems individuals o pels dipòsits que l’integren.
Dipòsits participants dels que ja hem parlat en aquest blog: Dipòsit Digital de la UB, Recercat, RACO i TDX.

Aquesta entrada s'ha publicat en Recursos electrònics i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.