ChemSpider: agitació en el sector de la informació química


Sembla que hi ha debat i una certa preocupació entre els productors de serveis d’informació química de pagament, fonamentalment la American Chemical Society, productora del poderós i reconegut líder mundial en el seu camp CAS Service (inclou el nostre Scifinder Scholar, base de dades de química, us sona?).

Per una banda, la creació de PubChem, conjunt de bases de dades de lliure accés –PubChem Compound; PubChem Substance; PubChem BioAssay i Structure Search– desenvolupades, com PubMed, pel NCBI de la National Library of Medicine (EUA), ja suposava una certa competència, però en principi centrada en la informació de l’activitat biològica de les molècules petites.

En aquests moments PubChem és només un component de Molecular Libraries Initiative, i el NIH Roadmap for medical research ja s’ha constituït en un portal que dona accés a una diversitat de fonts d’informació biomèdica i química considerable. I l’ACS reacciona: Emma Marris. Chemistry society goes head to head with NIH in fight over public database. Nature 435, 718 – 719 (2005) | doi:10.1038/435718a.

ChemSpider

Ara ChemSpider és un nou i creixent servei d’informació química d’accés lliure -“free access”, no “open access”, segons precisa Antony Williams al seu ChemSpider blog (part de ChemSpider Network), comentant l’article publicat als News del Nature basat en una entrevista que va mantenir amb el redactor Geoff Brumfiel-, que ha construit una comunitat química en torn de l’estructura, tant per a farmacèutics com per a químics. En proporcionar l’accés a milions d’estructures químiques i la integració d’una multitud d’altres serveis en línia ChemSpider esdevé la font més gran d’informació química basada en l’estructura, segons els seus promotors.

Nosaltres “ni posem ni traiem rei, només servim al nostre senyor” informant-vos de tot allò que es cou en el mon de l’accés a la informació científica i tècnica. I esperem els vostres comentaris com a usuaris especialitzats en aquest camp.

Altres bases de dades d’accés lliure segons taula extreta de: Jean-Claude Bradley/Nature Reviews Drug Discovery. A comprehensive list of specialized chemistry databases can be found at http://library.caltech.edu/collections/chemistry.htm#DATABASESP, inclosa a l’article: Monya Baker. Open-access chemistry databases evolving slowly but not surely. Nature Reviews Drug Discovery 5, 707-708 (September 2006).

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades, Farmàcia, Química i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a ChemSpider: agitació en el sector de la informació química

  1. Arantxa ha dit:

    Me lo mandó Muntsa. Para estar al día… Arantxa

Els comentaris estan tancats.