Suplements?


Fa unes setmanes uns investigadors danesos van publicar a The Cochrane Library una extensa revisió de 67 assajos clínics, amb un total de 232.550 participants. Porta per títol Antioxidant supplements for prevention of mortality in healthy participants and patients with various diseases.

Els autors arriben a la conclusió de què no existeixen evidències que recolzin que els suplements antioxidants o suplements vitamínics serveixin per a prevenir o reduir la mortalitat, ni en persones grans ni amb pacients de diferents malalties. I van més enllà: els suplements de vitamina A, vitamina E i betacarotens poden causar l’efecte contrari, és a dir, incrementar la mortalitat.

Caldrà, doncs, mantenir uns correctes hàbits alimentaris, que impliquin una dieta variada que ens aporti tots els nutrients que necessiti el nostre organisme, tal com recomana Javier Aranceta, president de la Sociedad Española de Nutrición Comunitaria.

Els suplements només s’haurien de prendre quan existís una carència, i sempre sota control mèdic.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Articles, Nutrició i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.