Revista del mes: PLoS ONE


revista electrònica en accés obert

Segurament molts de vosaltres haureu sentit parlat de la creixent importància del moviment conegut com a Open Access (vegeu també Open Access News), que pretén ampliar l’abast de la publicació i difusió del coneixement en lliure accés. Avui volem presentar-vos una publicació més de les que ofereix l’organització sense ànim de lucre The Public Library of Science (PLoS) i que considerem molt interessant: PLoS One. En realitat es tracta d’una publicació internacional en línia i en accés obert, revisada per iguals, que difon treballs de recerca de qualsevol disciplina científica.

Alguns dels seus avantatges són:

  • Accés lliure en línia
  • Els autors conserven els seus drets
  • Temps de publicació ràpids
  • Continguts revisats per experts, investigadors
  • Eines post-publicació per indicar la qualitat i l’impacte
  • Diàleg en torn dels articles basat en la comunitat
  • Cobertura de mitjans de comunicació mundial

El CRAI té catalogada aquesta revista i les més específiques del mateix editor.

Wikipedia Español – La enciclopedia…
Public Library of Science
La Public Library of Science (PLoS) o Biblioteca Pública de Ciencias es un proyecto sin anímo de lucro que tiene como objetivo crear una biblioteca de revistas científicas y otra literatura científica bajo una licencia de contenido abierto. Específicamente usa la de Creative Commons.

La Public Library of Science comienza a principios del año 2001 como una petición online por Patrick Brown, un bioquímico de la Universidad de Stanford y por Michael Eisen, un biólogo computacional de la Universidad de California, Berkeley y el Lawrence Berkeley National Laboratory.

En el año 2004 ha ganado el Rave Award.

Ver más en Wikipedia.org…

Aquesta entrada s'ha publicat en Recursos electrònics, Revistes i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.