Una publicació més, un repositori més


MAPALes publicacions i repositoris digitals de lliure accés continuen creixent. Comencem per la publicació. Es tracta de la revista de resums Medicinal and Aromatic Plants Abstracts (MAPA). És una publicació bimensual que selecciona i resumeix els articles més rellevants de 600 publicacions científiques d’arreu del món, publicades en més de 25 idiomes diferents, informes de recerca, ponències de congressos i patents, i que cobreixen tots els aspectes de les plantes aromàtiques i medicinals. Cada número inclou 700 referències aproximadament, que inclouen els noms dels autors, la institució on treballen, el títol de l’article, les dades bibliogràfiques de la font, l’idioma, el nombre de referències que conté i un resum informatiu.
Podeu accedir a través de la Subguia de Fitoteràpia i Plantes Medicinals.
El repositori és el del National Institute of Science Communication and Information Resources de l’Índia. El NISCAIR Online Periodicals Repository va ser inaugurat amb motiu de la celebració mundial de l’Open Access Day, del que ja us vam parlar en aquest bloc. Veureu que és molt similar al Dipòsit Digital de la UB. Actualment, només es pot accedir al text complet de dues publicacions, l’Indian Jounal of Biochemistry and Biophysics i l’Indian Journal of Chemistry – Section A. De la resta només es poden consultar els resums, però el text complet s’anirà incorporant en breu.

Aquesta entrada s'ha publicat en Recursos electrònics, Revistes i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.