WorldWideScience.org: nou cercador global


wwscience

WorldWideScience.org és un altre intent de reunir en una única porta d’accés, en aquest cas d’accés no comercial, obert, la informació científica aplegada en bases de dades nacionals i portals temàtics d’arreu del mon (Document oficial de la seva creació). Estem davant d’un altre esforç per fer accessible, per compartir, per accelerar la difusió de la informació científica i tècnica, en aquest cas sota la iniciativa de la WorldWideScience Alliance, que s’encarrega de gestionar aquest fruit de l’acord multilateral entre 38 països (la Xina es va adherir l’octubre passat).
Podem cercar a més de 200 milions de pàgines que contenen informació científica  –sobre tot governamental– no recollida freqüentment per els cercadors convencionals. Espanya aporta la base de dades Scielo España. I els Estats Units science.gov. Si aneu al Help del portal us fareu una idea del tipus de publicacions on cerca i tindreu més probabilitats de tenir èxit en les vostres pròpies cerques. Esperem que el projecte creixi i que ampliï el ventall de fonts d’informació disponibles en accés obert.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades, Cercadors, Farmàcia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.