Apunt sobre la grip porcina


Porc

Dimecres vam publicar una entrada amb enllaços cap a recursos amb informació sobre la grip porcina. Segurament haureu sentit que hi ha gent que es pregunta si aquesta malaltia es pot contagiar per la ingesta de carn de porc o d’algun dels seus derivats. Doncs bé, la resposta és que no.
Informació extreta de la pàgina del Ministeri de Sanitat i Política Social dedicada al tema:

¿Cómo se transmite la gripe porcina?

La forma de transmisión de la gripe del cerdo al humano es por contacto directo con estos animales. La transmisión de la gripe porcina entre humanos se transmite de la misma manera que la gripe estacional, principalmente de persona a persona cuando una persona con gripe tose o estornuda. Algunas veces, las personas pueden contagiarse al tocar algo que tiene el virus de la gripe y luego llevarse las manos a la boca o la nariz.

El virus no se transmite por consumir carne de cerdo ni productos derivados del mismo.  

Informació extreta de la pàgina de l’Organització Mundial de la Salut també dedicada a informar sobre l’epidèmia:

¿Se puede comer carne y productos de cerdo?

Sí. No hay datos que demuestren que la gripe porcina pueda transmitirse al hombre a través de la carne de cerdo u otros productos derivados de éste que se hayan manejado y preparado adecuadamente. El virus de la gripe porcina se destruye a temperaturas de 70 ºC, lo que corresponde a las condiciones generalmente recomendadas para cocinar la carne de cerdo y otras carnes.

Aquesta entrada s'ha publicat en Farmàcia, Medicina, Notícies, Salut i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Apunt sobre la grip porcina

  1. El twitter m’ha donat la primera resposta: Canada says pigs found with new swine flu virus: http://tinyurl.com/d5c3uo

  2. Pilar Martinez ha dit:

    La meva pregunta seria: Si “La forma de transmisión de la gripe del cerdo al humano es por contacto directo con estos animales”, és a dir, un animal infectat ha transmès el virus a un humà, no caldria tractar també els porcs infectats? Perquè no s’en parla d’això?

Els comentaris estan tancats.