Recerca en seguretat alimentària


Seguretat alimentariaS’acaben de presentar les conclusions de l’estudi Avaluació dels efectes de diverses formes de cuinar sobre el contingut de dioxines i furans (PCDD/Fs), bifenils policlorats (PCBs), naftalens policlorats (PCNs), difenil èters policlorats (PCDEs), difenil èters polibromats (PBDEs), metalls i hidrocarburs aromàtics policíclics (HAPs) en aliments d’ampli consum a Catalunya. Conseqüències sobre l’exposició a través de la dietaTrobareu una àmplia ressenya del mateix a la notícia publicada per la UB.
L’estudi, encarregat per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, ha estat co-dirigit pels catedràtics Joan M. Llobet Mallafré, de la UB, i Josep Lluís Domingo Roig, del Laboratori de Toxicologia de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV.
El Dr. Llobet és director de la Unitat de Toxicologia del Departament de Salut Pública de la UB, que també és una de les dues unitats del Centre de Recerca en Toxicologia (CERETOX), integrat al Parc Científic de Barcelona, a més de ser membre del Grup d’Experts sobre Contaminants Químics de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.
Aquest centre de recerca també va participar en la creació i desenvolupament de Ribefood, una aplicació que permet conèixer els contaminants i nutrients ingerits en la dieta d’una persona, i de la qual ja us vam parlar en aquest bloc.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Aliments i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.