Novetat destacada


Diccionari del vi

Ara ja feia uns quants dies que no dedicàvem una entrada a una novetat bibliogràfica, així que aquí en va una. Es tracta del Diccionari del vi i del beure, de Joan Maria Romaní Olivé. Aquesta segona edició ha estat corregida i augmentada fins a les més de 2500 entrades, que inclouen termes relatius a l’origen, l’elaboració, els productes i el seu condicionament, la comercialització i el consum d’aquesta beguda. Tal i com diu l’autor, el diccionari està fet des d’una perspectiva catalana però no inclou només termes emprats en català, sinó que en trobareu també en italià, francès, anglès i alemany.
A banda del cos principal que configura el diccionari, calen destacar els annexos que inclouen un sobre dites i frases populars relacionades amb la vinya, el raïm, la verema, el vi i el beure; un vocabulari temàtic i tres vocabularis castellà-català, francès-català i anglès català; un llistat amb els consells reguladors de les diferents denominacions d’origen espanyoles i un altre d’entitats relacionades amb el vi.
Tot i ser una obra de caire divulgatiu també està adreçada als experts i professionals del món vinícola. La trobareu a l’expositor de Novetats els propers 15 dies i a partir de llavors, juntament amb la resta d’obres sobre el vi sota el topogràfic 663.2.

Aquesta entrada s'ha publicat en Adquisicions, Llibres, Novetat destacada i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.