Jornada de seguretat alimentària i diversitat cultural


Cous-cousEl proper dimarts 16 de juny es celebrarà a la Sala Prat de la Riba de l”Institut d’Estudis Catalans la Jornada de Seguretat Alimentària i Diversitat Cultural. En aquesta jornada es farà la presentació de l’estudi Percepció i anàlisi de la seguretat alimentària en persones immigrades a Catalunya. Aquest estudi:

consisteix en una aproximació als comportaments de persones immigrades a Catalunya vers la seguretat alimentària. Aquests comportaments resulten diferents dels de la població autòctona, en la mesura que s’han construït en un context amb pràctiques culinàries específiques. Amb tot, ara es troben condicionats per la nostra oferta d’aliments, la qual cosa implica que s’adquireixen nous productes, que es realitzen noves preparacions apreses després de la immigració i que s’introdueixen noves pràctiques culinàries. És, doncs, en aquest context marcat per les continuïtats i les transformacions del comportament alimentari, que s’emmarca l’estudi. S’ha desenvolupat, una recerca sobre persones estrangeres d’origen africà, asiàtic i llatinoamericà, en què s’ha abordat l’anàlisi de les pràctiques de seguretat alimentària, tot contextualitzant-les dins les seves pràctiques alimentàries generals. El propòsit ha estat conèixer la diversitat i establir quins són els àmbits sobre els quals pot ser desitjable una major sensibilització, així com donar a conèixer tot un conjunt de pràctiques de manipulació observables en aquestes poblacions.

La segona part de la jornada estarà dedicada a la taula rodona Diversitat: la nostra experiència. Consulteu el programa sencer.
Teniu fins aquest divendres per inscriure-us a través d’aquest formulari.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Aliments, Jornades i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.