NextBio: valor afegit al portal ScienceDirect


nextbioweb

El portal de publicacions electròniques d’Elsevier ScienceDirect, subscrit pel CRAI, millora les seves prestacions amb l’acord amb NextBioNextBio és el proveïdor d’una plataforma innovadora que permet els investigadors en ciències de la vida buscar, descobrir, i compartir coneixement inclòs en repositoris de dades públiques i patentades.

La caixa  que ara s’afegeix a la dreta de la pàgina corresponent a cada article resultant d’una cerca conté els termes biomèdics pertinents extrets del propi article. Aquests termes s’identifiquen utilitzant els recursos i ontologies següents:

  • Gens: Índexs de Gens de NCBI
  • Malalties: SNOMED CT
  • Teixits: MeSH
  • Compostos: Compilació sel·leccionada de MeSH & PubChem
  • Biogrups: Ontologia de Gens de NCBI, MSigDB Pathways, i Famílies de Proteïnes d’InterPro

Fer clic a un terme en aquesta caixa anirem a la pàgina de visió de conjunt del terme, que ens mostra gens relacionats, malalties, composts, teixits, autors i estudis, així com a uns altres articles de diaris i de proves clíniques. Aquestes associacions es realitzen directament a partir de dades experimentals del NCBI GEO, del MIT’s Broad Institute, i d’Array Express, entre d’altres.

Tutorial NextBio
Fulletó NextBio
Tutorial de ScienceDirect

Bookmark and Share

Aquesta entrada s'ha publicat en Articles, Bases de dades, Farmàcia, Novetat destacada, Recursos electrònics i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.