Quertle, un nou cercador biomèdic


Avui us presentem un nou cercador biomèdic, Quertle, bàsicament centrat en el contingut de la base de dades PubMed, però que aporta unes característiques que creiem que el fan molt interessant.  bé, ja fa uns mesos que es va llençar però nosaltres l’hem descobert avui. Com diuen els creadors del producte: “Find meaningful results in context, not just long lists of documents”.

D’entrada, està patrocinat per empreses del sector que sens dubte han permès un desenvolupament del motor de cerca però, és clar, a canvi d’incloure publicitat en els resultats. El què caldria saber és si en el llistat de resultats hi tenen alguna influència, que creiem que no….

El que a nosaltres ens interessa destacar-vos és: 1) Que la interfície de cerca és senzilla: cerca per paraules clau amb la possibilitat d’afinar usant el que anomenen Power Terms, llistat de termes que es pot ampliar amb els suggeriments dels usuaris; cerca per un o més autors, amb desplegament de l’índex d’autors a mesura que escrivim, i cerca per revistes que ens fa de ‘butlletí de sumaris’ amb abstracts. Els tres camps de cerca es poden simultanejar. I la resposta és molt ràpida. I la cerca es pot refinar aplicant filtres i ampliar cercant els conceptes suggerits (Key Concepts). 2) Que la cerca es pot fer en llenguatge natural i que el cercador dona els resultats ordenats per la rellevància, i agrupats en funció de a) les relacions conceptuals existents entre els termes de la nostra cerca (Relationships), i b) la mera presència als documents d’aquests termes (Keyword results). 3) Que també cerca al text complet, de moment, dels documents inclosos a BioMed Central (Material i Mètodes, però no Bibliografia).

Bé, caldrà posar-lo a prova i veure els resultats que ens dona.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.