SINC: Servicio de Información y Noticias Científicas


Avui us presentem el portal de notícies científiques de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). Es tracta de SINC Servicio de Información y Noticias Científicas, el primer portal d’àmbit estatal i públic que ofereix informació científica en espanyol. El SINC fa difusió “dels treballs que la comunitat científica espanyola produeix a institucions públiques i privades tant nacionals com internacionals“. I el seu principal objectiu és “augmentar la presència d’informacions científiques de qualitat als mitjans de comunicació, com a vehicles per apropar la ciència a la ciutadania“, tot i que també es dona major difusió i visibilitat a la feina dels investigadors.
Podem accedir al contingut temàticament, a través de les categories i subcategories que trobem al menú superior i que són: Ciències naturals, Tecnologia, Biomedicina i Salut, Matemàtiques, física y química, Humanitats i art, Ciències socials i jurídiques i Política científica. Però també podem accedir a continguts transversals, com ara imatges, vídeos, entrevistes o activitats amb el menú que trobem a l’esquerra.
A alimentar aquest portal contribueixen tant periodistes com responsables de comunicació de centres d’investigació i altres institucions científiques, tot i que també poden contribuir investigadors a títol individual. Però per poder aportar materials cal enregistrar-se.
També compta amb servei de subscripció per RSS, per cadascuna de les diferents categories temàtiques i també per cadascun dels continguts transversals.


Preferits/Compartir

Aquesta entrada s'ha publicat en Webs i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.