La Marató: malalties minoritàries


Aquest proper diumenge TV3 celebra una edició més de La Marató. Enguany dedicada a les malalties minoritàries o malalties rares, que són aquelles que afecten a menys de 5 persones de cada 10000, segons la definició establerta per la unió Europea, a banda de tenir altres trets comuns com ara la gran dificultat a l’hora d’establir el seu diagnòstic, la gairebé inexistència de dades epidemiològiques o la manca de tractaments efectius.
Els fàrmacs destinats a diagnosticar, preveure o tractar aquesta mena de patologies són els medicaments orfes, anomenats així perquè el seu desenvolupament i comercialització no resulten rendibles si no és que es compta amb alguna mena d’incentiu. En el cas de la Unió Europea aquests incentius es concreten en els següents:

  • exclusivitat comercial
  • assistència en l’elaboració de protocols
  • accés al procediment centralitzat per sol·licitar la seva comercialització
  • exempció de taxes
  • investigació subvencionada per la UE

Alguns enllaços d’interés:

Preferits/Compartir

Aquesta entrada s'ha publicat en Farmàcia, Medicaments, Medicina i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.