Lèxic multilingüe de la indústria


El TERMCAT acaba de publicar un nou diccionari. Es tracta del Lèxic multilingüe de la indústria, que ha aparegut tant el paper com en una edició consultable en línia.
Aquesta obra reuneix més de 13000 mots relacionats amb el món industrial de diferents sectors, els més representatius de Catalunya, entre els que es troben l’alimentari o el químic.

Tal i com expliquen des del mateix TERMCAT en la nota de difusió de l’obra, aquest diccionari “vol ser una eina pràctica per resoldre els dubtes terminològics més freqüents de tots els qui treballen en el món industrial, i també dels mediadors lingüístics (periodistes, traductors i correctors especialitzats) que han de redactar, traduir o corregir textos d’aquest àmbit“.
A partir del corpus en català, trobem les equivalències en castellà, anglès i francès. Tres índexs, en cadascú d’aquests idiomes, ens permeten localitzar els mots en els mateixos. I també trobem un índex temàtic.
A la versió en línia però, podem accedir als termes en qualsevol dels quatre idiomes. Altres opcions de cerca són l’accés temàtic i el cercador per paraula clau, que trobem a la part superior dreta de la pantalla.
Dos aspectes que ens agrada remarcar de la versió en línia. Primer, que l’obra es pot descarregar lliurement en format XML, ja que està subjecta a una llicència Reconeixement-Sense obres derivades 3.0 No adaptada de Creative Commons. I segon, permet la interacció amb els usuaris ja que es poden enviar suggeriments.

Preferits/Compartir

Aquesta entrada s'ha publicat en Recursos electrònics i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.