Cap de setmana: exposició


Com altres divendres avui us farem una recomanació pel cap de setmana. Es tracta de l’exposició Fam i guerra a Catalunya: memòries i estratègies de supervivència 1936-1959, que podreu visitar al Museu Etnològic de Barcelona.
Aquesta mostra va ser inaugurada l’any passat, amb motiu de la commemoració del setanta aniversari de l’acabament de la Guerra Civil a Catalunya, però es pot visitar fins a l’abril d’enguany.
A través de diferents documents i objectes es poden reproduir les dures condicions que patia la població i les dificultats i els mètodes o estratègies que utilitzaven per tal d’accedir als aliments, l’escassetat dels quals era palmària. Els components de l’exposició repassen els següents 6 àmbits:
  • La vida quotidiana durant la Guerra Civil
  • La vida quotidiana durant la postguerra
  • Els qui havien guanyat la guerra
  • Les malalties i l’assistència social
  • Cultura en ombres
  • La memòria de la fam, avui

La Biblioteca del Pavelló de la República ha col·laborat amb aquesta exposició amb l’aportació d’un seguit de documentació d’arxiu, com ara, un salconduit o un quadern de despeses domèstiques curosament manuscrit.

Preferits/Compartir

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Exposicions i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.