Gastronomia molecular: article de revisió


Potser en algun mitjà de comunicació haureu sentit o en algun altre bloc haureu llegit aquest terme, gastronomia molecular. I potser us haureu fet una idea del què és, però avui volem posar al vostre abast un completíssim article de revisió sobre aquest nou, o ja no tan nou, concepte dins del món de la ciència. Es tracta de Molecular gastronomy: a new emerging scientific discipline, publicat dins de Chemical reviews, publicació de l’American Chemical Society.
Escrit per un grup d’experts dins dels camps de la física, la química i la ciència i la tecnologia dels aliments, encapçalat pel Peter Barham, autor de l’obra La cocina y la ciencia, fa una detallada anàlisi de tots els aspectes que influeixen en el fet que un plat aconsegueixi l’excel·lència: sabors, olors, colors, textures, processat dels aliments, percepció sensorial. Excel·lència que ha portat la gastronomia, els cuiners i els seus restaurants a tots els mitjans de comunicació de masses i que gràcies a aquest article sabem que compta amb un rerefons científic.


Preferits/Compartir

Aquesta entrada s'ha publicat en Articles, CTA i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.