Està en perill el llibre?


Un altre cop es planteja un debat del tipus “TV versus cinema”; ara el tema és “llibres en paper versus e-books“. Doncs be, aquí us deixem un vídeo que dona elements per a la reflexió, a part de ser una mostra de creativitat i senzillesa.

També podeu llegir aquesta entrada a un bloc “Boomers leading the e-book revolution” o seguir aquest debat Ebook Versus Paper Book: How should you publish?, però la xarxa n’és plena.

Només una pregunta: quantes hores al dia estem estudiants, investigadors, professionals ‘llegint’ documents i rebent informacions rellevants a la pantalla d’un ordinador i quantes estem amb els documents en paper a les mans? Pel que fa a la literatura no tècnica o científica o mèdica, és a dir, per a la poesia i la ficció potser serà més lent el pas del lector al format digital (tot i que la xarxa ja n’és plena), però creiem que s’ha iniciat un camí sense retorn, el de la publicació digital i serà millor que ens hi anem acostumant!

Us recordem una entrada anterior en aquest bloc: Cercadors de llibres electrònics (ebooks) i us afegim nous repositoris o portals: eBooks; Free-eBooks; the e-Book Directory i, obviament, la pàgina del CRAI Llibres electrònics que us facilitarà l’accés a l’ampli ventall de documents (majoritèriament llibres) en format digital, d’accés lliure o de pagament, que el CRAI i/o d’altres centres posen a la vostra disposició.

Share

Aquesta entrada s'ha publicat en Llibres, Recursos electrònics i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.