T’agrada l’orxata?


Ara que sembla que per fi ha arribat el bon temps i que comença a pujar la temperatura és un bon moment per parlar d’una beguda associada a l’estiu, l’orxata de xufla.
L’orxata és una  beguda no alcohòlica tradicional valenciana, des d’on s’ha estès el seu consum a la resta del país.  S’elabora amb les xufles, que són els tubercles comestibles de la planta del mateix nom, aigua i sucre.
Entre els nutrients de l’orxata destaquen els hidrats de carboni i els lípids; en quant als minerals, destaquen el ferro i el zinc i el baix contingut de sodi i potasi. Així que es tracta d’una beguda amb unes bones propietats nutricionals.
A la biblioteca només comptem amb una obra sobre la xufla i l’orxata: Chufa y horchata: características físicas, químicas y nutritivas. Però us deixem la seva pàgina a Facebook i el bloc Nova orxata, amb receptes de cuina que inclouen l’orxata o les xufles com a ingredient.

Preferits/Compartir

Aquesta entrada s'ha publicat en Aliments i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.