Dia Internacional de la Gent Gran


L’any 1992, l’Organització de les Nacions Unides va acordar celebrar el dia 1 d’octubre el Dia Internacional de la Gent Gran.

A Catalunya, segons dades de la Generalitat, la població més gran de 65 anys és de 1.228.557 persones, el que representa, així consta en xifres de gener de 2008, un 16,36% del total de la població. Aquest fet fa que Catalunya sigui una de les comunitats autònomes amb més població gran. A més, degut a l’elevada esperança de vida, el grup de persones més grans de 80 anys és cada vegada més nombrós.

Però, tal com s’indica al Pla de Salut de Catalunya Horitzó 2010, aquest guany de longevitat pot anar acompanyat de trastorns crònics, discapacitats o dependència. Així, en arribar als 65 anys, l’esperança de vida lliure de discapacitat és de 9,6 anys i de 8,2 anys per homes i dones, respectivament.

Al nostre catàleg podeu trobar diferents llibres sobre gerontologia.

Aquesta entrada s'ha publicat en Farmàcia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.