Què us sembla que s’informi al pacient del preu dels medicaments que pren?


 

De Xornalcerto a Flirck sota llicència CC BY-SA 2.0

Aquesta setmana llegíem als diaris la notícia de què a Catalunya les receptes detallaran el preu total dels fàrmacs prescrits. D’aquesta manera es pretén que l’usuari sàpiga quins diners aporta el sistema nacional de salut per subvencionar la compra d’aquests medicaments. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure el bon ús i la racionalització dels fàrmacs.

Aquesta estratègia es va posar en marxa com a projecte pilot el mes d’octubre passat en tres centres d’àrees geogràfiques molt diferents: Deltebre (Terres de l’Ebre), Salt (Girona) i Barcelona. Durant aquest període, més de 17.000 ciutadans han rebut la recepta amb el cost dels medicaments detallat.

Fonts de la notícia: Gencat, Público i El País

.

Aquesta entrada s'ha publicat en Farmàcia, Medicaments i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.