Sabeu qui són John Stith Pemberton i Asa Griggs Candler?


De Rogerio Tomazela sota llicència CC BY-NC-SA 2.0

Fa uns dies ens fèiem ressó d’una notícia en la que s’afirmava que havia estat “descoberta” la fórmula de la Coca-Cola. Doncs bé, no és que tinguem la intenció de fer-li publicitat al refresc més famós de la història, sinó que, com passa amb moltes altres coses, ens hem preguntat com pot ser que l’inventor d’un producte tan quotidià sigui tan desconegut. Potser alguns de vosaltres ja ho sabeu, però l’inventor de la Coca-Cola és el farmacèutic John Stith Pemberton. Pemberton havia estudiat Farmàcia a la Universitat de Georgia, però resultà ferit a la Guerra de Secesió (1861-1865) i va ser a causa dels dolors que arrossegava que va esdevenir, com tants altres veterans, adicte a la morfina. La Coca-Cola va ser el resultat de la recerca de Pemberton per trobar un remei que l’ajudés a combatre aquesta adicció. La primera Coca-Cola es va vendre a la farmàcia Jacob’s, a Atlanta, el 8 de maig de 1886. L’any 1887, un altre farmacèutic, Asa Griggs Candler va comprar la fórmula de Pemberton i va fundar la Coca-Cola Company. Candler va guanyar 25 milions de dòlars amb la venta de la seva empresa l’any 1919.

Aquesta entrada s'ha publicat en Farmàcia, Història, Medicaments i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.