L’art del menjar. De la natura morta a Ferran Adrià


L’Obra Social de CatalunyaCaixa ha organitzat una exposició sobre la relació entre l’art i el menjar que es podrà veure des del 15 de març fins el 26 de juny a La Pedrera. El títol “L’art del menjar. De la natura morta a Ferran Adrià” recull la doble via conceptual en què s’organitza la mostra: el menjar com a aliment i el menjar com a representació artística.

L’exposició dedica una atenció especial a les diferents manifestacions artístiques creades a partir dels anys 60 i 70, quan el menjar i l’acte de menjar, irrompen en l’obra d’artistes que cerquen noves realitats per plasmar a les seves obres.  Aquesta exposició aplega obres d’artistes tan rellevants com Luis Meléndez, Pablo Picasso, René Magritte, Joseph Beuys, Richard Hamilton, Daniel Spoerri, Dieter Roth, Antonio López, Gordon Matta-Clark, o Miquel Barceló, entre d’altres.

La mostra també inclou projectes significatius en l’àmbit de la performance i altres procediments, com la instal·lació o el vídeo, que ens situen directament en la gastronomia com una forma d’art.

Aquesta entrada s'ha publicat en Aliments, Exposicions i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.