Dia Mundial de la Salut – 2011


Avui 7 d’abril es celebra el Dia Mundial de la Salut sota el lema “Resistència als antimicrobians: si no actuem avui no hi haurà cura demà“. La campanya pretén conscienciar tant a professionals de l’àmbit de les ciències de la salut com a particulars de la importància d’un ús responsable dels fàrmacs.

L’ús indegut de medicaments antimicrobians (antibiòtics, antivirals, …) genera un augment de la resistència per part dels microorganismes infecciosos (bacteris, virus i paràsits) que són capaços de resistir als atacs dels medicaments antimicrobians, disminuint l’eficàcia dels tractaments estàndards, fet que dificulta el control de les malalties infeccioses, incrementa la despesa sanitària i el risc de mort, entre d’altres.

En la mateixa línia, a l’entrada feta en aquest bloc el passat 19 de novembre es feia difusió del Dia Europeu per l’Ús Prudent dels Antibiòtics.

Aquesta entrada s'ha publicat en Medicaments i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.