Agricultors, ecologistes i consumidors es mobilitzen contra els transgènics


Els agricultors, ecologistes, consumidors i grans grups d’organitzacions de la societat civil volen emprendre diverses iniciatives contra els cultius transgènics. La seva intenció és informar a la societat sobre els problemes que comporten els aliments transgènics, mitjançant protestes, accions informatives i reivindicatives al carrer, als supermercats, debats, reunions socials, etc.

Aquests grups convocants consideren que el Govern representa els interessos de les multinacionals, i no ofereix cap transparència ni mesura de control. Espanya a diferència d’altres països de la Unió Europea, com França, Alemanya, Àustria, Grècia, Luxemburg, Itàlia… no ha aturat els cultius transgènics en el seu territori.

El mes de desembre de 2010, mitjançant Wikileaks es va demostrar que la política sobre els transgènics de l’anterior equip del Ministerio de Medio Ambiente, Rural y Marino venia dictada pels interessos d’EEUU i les multinacionals. Recentment, la ministra de Medio Ambiente, Rural y Marino, Rosa Aguilar va anunciar que el govern no volia augmentar la producció de transgènics, però encara no s’han aplicat mesures per evitar-ho.

Els transgènics no són la solució als problemes del camp i no aporten res positiu als consumidors, sinó que cada vegada hi ha més dades científiques sobre els riscos sanitaris dels agrotòxics usats en el seu cultiu.

Entre les entitats col·laborades destaquen: Amigos de la Tierra, Cáritas Española, Confederación de Consumidores y Usuarios, la Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos (COAG), Sociedad Española de Agricultura Ecológica (SEAE), Xarxa de Consum Solidari i GREENPEACE.

Per llegir l’article complet cliqueu aquí.

Aquesta entrada s'ha publicat en Aliments, Nutrició, Salut i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.