Nens amb malalties d’adults a causa de l’obesitat i el sobrepès


En els darrers anys, s’han incrementat de manera preocupant el nombre de nens que pateixen malalties de la població adulta, com la hipertensió o la diabetis mellitus. Aquesta situació pot alterar l’estructura i funcions dels òrgans vitals com el cor, els ronyons, les arteries perifèriques i el sistema nerviós central.

Els nens amb sobrepès i obesitat requereixen una major atenció mèdica que els que tenen un pes adequat, a més mostren una reducció de la seva talla adulta degut a l’acceleració òssia que presenten. En la major part dels casos, inicien la pubertat més aviat i això pot condicionar el seu desenvolupament sexual.

 Aquesta problemàtica és la que estudiarà el catedràtic Jesús Argente, del Hospital Infantil Universitario Niño Jesús, en el seu programa “Obesidad e Infancia”, un dels vuit programes transversals que ha activat el Centro de Investigación Biomédica en Red-Fisiopatológica de la Obesidad y la Nutrición (CIBERobn).

Per aclarir altres problemàtiques derivades de l’obesitat infantil, es dedicaran els programes “Obesidad y Riesgo Cardiovascular”, coordinat des de Barcelona per la doctora Lina Badimón i “Obesidad y Cáncer”, liderat des de Santiago de Compostela pel director científic del CIBERobn, Felipe Casanueva.

Per altra banda, també hem de destacar el programa “Nutrición”, coordinat pel doctor Ramón Estruch, de l’Hospital Clínic de Barcelona, que té com objectiu obtenir evidencies en humans del paper de la nutrició en el desenvolupament i la prevenció de malalties cròniques, mitjançant una alimentació saludable.

Per acabar, podem fer referència al programa “Neurocognición y Factores ambientales” que coordinarà el doctor Fernando Fernández-Aranda, que analitzarà com afecta el culte al cos i la imatge en la proliferació de trastorns de la conducta alimentària.

Per poder accedir a la notícia completa cliqueu aquí.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Nutrició i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.