Menjar en família millora la dieta dels joves


Menjar en família tres vegades per setmana és suficient per reduir el risc de que els nens i els adolescents tinguin una dieta poc equilibrada, sobrepès o trastorns alimentaris. Aquesta informació es basa en una investigació sobre menjars familiars i salut duta terme per Amber Hammons de la Universitat d’Illinois en Urbana-Campaign (EUA).

La investigació s’ha basat en les dades de disset estudis anteriors realitzats a sis països i en els que han participat 182.836 nens i adolescents de 3 a 17 anys. Les dades que s’han analitzat són d’Estats Units, Canadà, Finlàndia, Australia, Nova Zelanda i Japó, tenint en compte els diversos models de família que conviuen en aquests sis països.

Els tres menjars en família setmanals, redueixen un 20% el consum d’aliments poc saludables com els menjars ràpids i les begudes ensucrades, i augmenten un 24% el consum d’aliments saludables com fruites, verdures i hortalisses. En els adolescents es redueixen el risc de partir trastorns alimentaris.

Un dels factors que ha contribuït a que els menjars familiars no siguin tan freqüents com en el passat és l’horari laboral dels pares i la tendència a oblidar que la cuina és un espai de convivència, tal com senyala Toni Massanés, que promociona l’alimentació saludable des de la Fundació Alícia.

Finalment, podem considerar que quan els pares mengen amb els seus fills tenen ocasió de parlar amb ells i ensenyar-los a menjar de forma saludable.

Per llegir la notícia completa cliqueu aquí.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Aliments, Nutrició, Salut i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.