Els cuiners Elena Arzak i Pepe Rodríguez Rey, Premi Nacional de Gastronomia 2010


Els cuiners Elena Arzak i Pepe Rodríguez Rey han estat guardonats amb el Premi Nacional de Gastronomia 2010 als millors caps de cuina, segons ha informat la Real Academia Española de la Gastronomía.

Elena Arzak és la filla del cuiner Juan María Arzak i desenvolupa la seva feina al restaurant familiar de Sant Sebastià; Pepe Rodríguez Rey és cap de cuina del Bohío, un restaurant ubicat a Yllescas (Toledo).

El premi a millor cap de sala ha estat per a José Ramón Calvo, del restaurant Mugaritz a Errenteria (Guipúscoa) i el de millor sommelier per a Josep Roca, del El Celler de Can Roca.

L’Academia ha concedit un premi extraordinari per als sommeliers David Seijas i Ferran Centelles, del restaurant d’El Bulli. El premi a millor llibre de cuina, ha estat per Valentín Fuster, Ferran Adrià i Josep Corbella per La cuina de la salut.

El director de Nutrició i del Laboratori de Genòmica de la Universitat de Tufts (Boston, EUA), José Ordovás i el biòleg Santiago Orts, han guanyat el premi Doctor Marañón a millor científic en el camp de l’alimentació.

Entre d’altres premis podem destacar, el Premi Especial 2010 que ha rebut el mercat de la Boqueria de Barcelona,  i el que reconeix al cuiner espanyol José Andrés de Personalitat Gastronòmica de l’any 2010.

Per llegir l’article complet cliqueu aquí.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Cuina, Premis i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.