La qualitat de la llet ha empitjorat en els últims anys


Segons un estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) sobre les principals marques de llet sencera UHT presents al mercat, la qualitat del producte lacti ha empitjorat en aquests últims 10 anys.

Aquesta baixada de la qualitat, segons l’informe de l’OCU pot ser conseqüència dels diferents processos de manipulació i elaboració a què es veu sotmesa la llet. Els principals problemes són: la falta de control dels procediments utilitzats per part d’alguns fabricants, l’ús de llet amb elevada antiguitat, la necessitat d’afegir-hi estabilitzants i l’ús de tractaments tèrmics agressius que deterioren la seva qualitat.

Aquesta investigació s’ha realitzat sobre un total de 47 marques i destaca les grans diferències de qualitat i de preu entre unes i altres. Les llets amb millor qualificació són: Pascual, Hacendado, Consum, Kaiku, Gallega, Deleite i Carrefour, i destaquen Muu com la que presenta més bona relació qualitat-preu. Per altra banda, les marques de llet que tenen pitjor qualificació són: Altamita, Carrefour Discount, Condis, El Castillo, Llet Nostra, Puleva, RAM, Reny Picot i Rio.

Una informació positiva, és que l’OCU assegura que el preu i la qualitat no estan lligats i que no és necessari gastar més per beure una llet de més qualitat.

Així que ja sabeu quines són les marques més recomanades!

Per llegir la notícia completa cliqueu aquí.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Aliments, Salut i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.