La UE obligarà a etiquetar el contingut de sucre, sal i greixos dels aliments


Ahir, els governs de la UE i l’Eurocambra van arribar a un acord final sobre la nova norma que obligarà a la indústria alimentària a detallar en les etiquetes dels aliments i de les begudes el seu contingut en sucre, sal i greixos. Aquestes dades hauran d’aparèixer en l’envàs de manera clara i llegible, per tal de que els consumidors comptin amb una major informació sobre el producte que consumeixen.

Una vegada aquesta norma sigui ratificada i es publiqui al Diari Oficial de la UE, la indústria alimentària tindrà un marge de cinc anys per aplicar-la. Hi ha una sèrie de productes que queden exempts d’aquesta norma com el vi, els licors, les begudes alcohòliques aromatitzades i els aliments no envasats.

Els principals objectius d’aquesta norma són lluitar contra l’obesitat i el sobrepès, informant als consumidors del que mengen, i proporcionar una major protecció a les persones que pateixen al·lèrgies alimentàries.

Per llegir l’article complet cliqueu aquí.

Aquesta entrada s'ha publicat en Aliments i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.