Les persones primes també poden patir malalties associades a l’obesitat


En un estudi del Centro de Investigación Biomédica en Red-Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición (CIBERobn) s’ha descobert que el gen IRS1, que s’associa a una menor quantitat de greix corporal, incrementa el risc de patir malalties cardiovasculars i diabetis tipus 2, que són típiques de les persones obeses.

La investigació que ha estat dirigida per el doctor José Manuel Fernández-Real, cap de la Secció de Diabetis de l’Hospital Josep Trueta de Girona, serà publicada en el número de juliol de la revista Nature Genetics.

La hipòtesis dels investigadors és que el gen IRS1 que s’ha localitzat en individus prims, pot alterar la capacitat d’emmagatzemar el greix, i fer que s’acumuli en el teixit adipós visceral. Aquest greix acumulat a les vísceres, és molt més nociu per l’organisme perquè promou l’alliberació d’àcids grassos que arriben al fetge i contribueixen a generar resistència a la insulina, també pot provocar alteracions en els lípids i hipertensió arterial.

Aquest estudi pot servir d’avis a les persones primes perquè segueixin una dieta equilibrada, ja que han de tenir present que també poden tenir un colesterol alt i diabetis.

Per llegir l’article complet cliqueu aquí.

Aquesta entrada s'ha publicat en Nutrició i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.