Les altres dietes sanes del món


Sempre s’ha considerat que la dieta mediterrània és una forma d’alimentar-se optima, ja que els seus components afavoreixen la salut de les persones.

La dieta mediterrània no és l’única que proporciona una bona salut, dades recents indiquen que hi ha altres formes d’alimentar-se en altres països que també afavoreixen l’equilibri nutricional. Les dietes de països com Japó, Suècia i França també donen una bona salut a les persones que les segueixen.

El menjar japonès que es fonamenta en el consum de peix i vegetals, és molt ric en vitamina C i fibra, i com que els aliments que es mengen donen sensació de sacietat eviten els problemes de sobrepès. El fet de que els postres dolços tinguin un paper secundari en l’alimentació japonesa, fa que el consum de sucre sigui inferior al dels altres països occidentals. Un altra avantatge és que les racions són moderades i això millora les digestions.

La dieta sueca es fonamenta en el consum del peix, que aporta omega 3 que és molt beneficiós per la salut coronaria. Al igual que en el cas de la dieta mediterrània consumeixen vegetals a diari, i una gran quantitat de productes lactis, que són rics en vitamina D.

La cuina francesa és molt més equilibrada del que pensem, ja que inclou una gran varietat d’ingredients. El consum de la mantega és moderat, ja que sempre la combinen amb altres greixos, com l’oli d’oliva i el de gira-sol. L’estructura dels seus menús amb un entrant i un plat principal, el consum de verdures i els horaris de menjar produeixen un equilibri en l’alimentació.

Per llegir l’article complet i obtenir més informació d’aquestes dietes cliqueu aquí.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Nutrició i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.