Videojocs i cuina…un repàs històric


De cara al cap de setmana us proposem alguns dels videojocs més famosos relacionats amb el món de la cuina.  Comencem amb un èxit de principis dels anys 80, Food Fight Arcade (1983) en el que menjar-se un gelat es convertia en una odissea, o  Comic Bakery (1984) en el que el cuiner està en lluita constant contra els animals que li volen robar els pastissos. A Burgertime (1982) el cuiner ha de completar una comanda d’hamburgueses perseguit per una saltxitxa i un ou ferrat, aquesta persecució ha arribat fins als nostres dies i s’ha traslladat a les consoles modernes amb aspectes gràfics de nova generació, nivells en 3D i golafres enemics que es cruspeixen les hamburgueses.

La tendència actual dels videojocs però, no són les guerres de menjar ni les persecucions d’ous ferrats sinó centrar-se en cuinar. Així ho demostra l’èxit de Cooking mama (2008) per a la WII amb un grafisme simpàtic i colorista que converteix la preparació de diferents plats en un seguit de minijocs d’habilitat. Un altre videojoc per a la WII on també ens toca cuinar és Fast Food Panic (2009) on l’objectiu és complaure als clients en el menor temps possible.

Ara bé, els autèntics competidors de Ferran Adrià o Carme Ruscalleda tenen la possibilitat de jugar a Restaurant City (2009) a Facebook on la tasca més important ja no és cuinar sinó gestionar el propi restaurant. Per últim, per a PC, destaquem Restaurant Empire (2008) on podem prendre decisions sobre els preus dels plats, la decoració i participar en concursos d’alta cuina.

Esperem que entre treballs i estudi tingueu una estoneta per gaudir, i perquè no d’aprendre, noves tècniques culinàries i de gestió de restaurants.

Aquesta entrada s'ha publicat en Aliments, Cuina i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Videojocs i cuina…un repàs històric

  1. Thaïs ha dit:

    Jo m’ho passava pipa jugant al Comic Bakery…

Els comentaris estan tancats.