Califòrnia prohibeix el foie


A partir del juliol del 2012 entrarà en vigor una llei que prohibeix vendre o servir en els restaurants aquest plat, degut a que es considera cruel el tracte donat als ànecs i oques amb la finalitat de què el seu fetge engreixi  fins aconseguir que es converteixi en una vianda de luxe.

Tot i que la legislació data del 2004, se li va concedir vuit anys de termini per permetre els productors que trobessin una alternativa diferent a la que s’utilitza, la qual consisteix en forçar als animals a  ingerir aliments varies vegades al dia amb l’objectiu d’engreixar artificialment els seus fetges. Degut a què aquesta alternativa no s’ha trobat, l’Estat ha anunciat que el foie gras serà un aliment que ja no estarà als menús a partir de l’estiu vinent.

La polèmica però, està servida i malgrat que els ecologistes estan satisfets amb la propera entrada en vigor de la llei, nombrosos xefs de reconeguts restaurants de Los Ángeles ja han anunciat que la desafiaran a pesar de què les multes puguin ascendir als 1000 dòlars.

Aquesta entrada s'ha publicat en Aliments, Legislació i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.