Gastronomie médiévale


Si us interessa la història de la gastronomia, no dubteu en visitar l’exposició virtual “Gastronomie médiévale” organitzada per la Bibliothèque nationale de France.  L’exhibició està estructurada en tres apartats:

  • En images: on es poden veure diverses il·lustracions acompanyades per explicacions sobre els aliments, la cuina i els menjars de l’època. Aquest apartat també està disponible en llengua anglesa.
  • Arrêt sur: ofereix informació sobre la relació dels aliments amb la medicina, els festins i banquets de l’època, el menjar dels cristians, l’imaginari i els aliments, els pagesos, i  documents medievals relacionats amb aquest tema.
  • Gros plan: inclou receptes de plats cuinats en l’època medieval, diverses il·lustracions (aliments, proverbis i botigues) i la bibliografia.

L’exposició ofereix una mostra de com era la gastronomia en el món medieval i resulta interessant perquè podem consultar diverses il·lustracions d’aliments i àpats de l’època.  La major part de l’exhibició és en francès, tot i així no resulta difícil d’entendre perquè les imatges i les il·lustracions milloren la comprensió.

Per consultar l’exposició cliqueu aquí.

Si voleu consultar altres exhibicions virtuals no dubteu en visitar Bibliothèque nationale de France. Expositions virtuelles.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Exposicions virtuals i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.