Investiguen els efectes saludables del caldo


Un equip dirigit pel Dr. Fernando Azpiroz, del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), investiga els efectes saludables del caldo. L’objectiu del projecte d’investigació és demostrar la capacitat dels aliments per a millorar el confort digestiu i les sensacions agradables a l’organisme.

L’estudi compta amb la col·laboració de l’empresa Gallina Blanca Star, i s’inscriu en el marc del projecte d’investigació en alimentació i salut Henufood, aprovat i finançat en part pel Ministeri de Ciència i Innovació, en el que participen 9 empreses i 11 hospitals i centres d’investigació de tota Espanya.

El projecte planteja analitzar la funció gastrointestinal, la resposta de l’aparell digestiu i la capacitat saciant del caldo en les diverses situacions fisiològiques, utilitzant models experimentals, ja que es calcula que el 30% de la població està afectada per trastorns funcionals digestius.

La investigació finalitzarà al 2013 i té dues fases: la primera, que servirà per analitzar la capacitat saciant d’aliments amb poques calories, com el caldo, i la segona, per estudiar la seva generació de plaer.

Font de la notícia: Europa Press

Aquesta entrada s'ha publicat en Aliments, Salut i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Investiguen els efectes saludables del caldo

  1. Retroenllaç: Investiguen per produir llets que ajudin a prevenir l’osteoporosi i les malalties cardiovasculars « Bloc de Farmàcia / Pharmacy Blog

Els comentaris estan tancats.