El Museu de la Farmàcia Catalana és distingit amb el XV Premi de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya


La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya ha concedit el XV Premi de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya en el concurs anual de Premis 2011 al Museu de la Farmàcia Catalana. La Junta de la Facultat de Farmàcia, reunida en sessió ordinària el dia 18 d’octubre de 2011, va aprovar per unanimitat presentar la candidatura del Museu de la Farmàcia Catalana al XV Premi de la Reial Acadèmia de Catalunya. La Junta general ordinària de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya va acordar concedir aquest guardó a la candidatura presentada per la Facultat. El premi consisteix en una medalla d’argent amb el nom i distintiu de l’Acadèmia i en un diploma acreditatiu.

La Reial Acadèmia de Farmàcia va crear el premi amb el seu nom, amb l’objectiu d’enaltir una personalitat, un col·lectiu o una institució que hagi contribuït de manera destacada, amb una trajectòria perseverant o amb un fet de relleu singular, a ennoblir el món de la farmàcia a Catalunya, a la resta de l’Estat espanyol o a escala internacional.

El Museu de la Farmàcia Catalana fou creat l’any 1957 pel Dr. Jesús Isamat Vila (Olot, 1895 – Barcelona, 1981), amb el nom de Biblioteca-Museu d’Història de la Farmàcia Catalana. Les seves instal·lacions, conjuntament amb les del nou edifici que allotjaria, a partir d’aquell moment, la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona en el campus de Pedralbes, foren inaugurades en el curs acadèmic 1957-1958.

Amb el pas del temps, el seu llegat s’ha anat enriquint amb adquisicions puntuals i donatius altruistes i ha assolit un fons històric de més de dos mil objectes, sense considerar en aquest recompte el recull d’especialitats farmacèutiques antigues, la més nombrosa de les col·leccions. Aquesta col·lecció juntament amb la dels cartells de publicitat farmacèutica són de les més emblemàtiques del Museu.

El Museu va rebre un impuls important per la gran dedicació de l’anterior directora, la Dra. Iris Figuerola, fins que es va jubilar. La incorporació de part del fons del Museu al Museu Virtual de la UB va ajudar a la seva projecció exterior. Una de les joies del Museu és el llibre de la Concòrdia dels apotecaris de Barcelona (1511), que va ser la pedra angular de l’exposició «Concòrdia i patrimoni: tresors de la farmàcia catalana», organitzada des del Vicerectorat d’Arts, Cultura i Patrimoni en col·laboració amb el Museu de la Farmàcia Catalana.

(Notícia extreta de les notícies del web de la Facultat de Farmàcia)

Aquesta entrada s'ha publicat en Farmàcia, Premis i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El Museu de la Farmàcia Catalana és distingit amb el XV Premi de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya

  1. pmartinezcor ha dit:

    Felicitats a tota la gent que hi col·labora!

Els comentaris estan tancats.