50 anys d’Ibuprofèn


Ja podem dir que l’Ibuprofèn té més de 50 anys, doncs va ser patentat pels investigadors Andrew RM Dunlop, Stewart Adams (“el pare de l’Ibuprofèn”), John Nicholson, Vonleigh Simmons, Jeff Wilson i Colin Burrows, del Boots Group, l’any 1961. Des de llavors, aquest antiinflamatori no esteroïdal ha servit per remeiar els símptomes de dolors menstruals, mal de caps, molèsties musculars, artritis, esquinços… de milions de persones. Només durant l’any 2011, s’han venut a Espanya uns 100 milions de capses d’aquest medicament.

L’Ibuprofèn, que és un dels medicaments que apareix al WHO Model List of Essential Medicines de l’OMS, es va començar a comercialitzar al Regne Unit (l’Iboprufèn va néixer a Nottingham) l’any 1969; a la resta de països no va arribar fins el 1974. Des de 1983 es pot adquirir sense recepta, fet que fa que formi part, juntament amb el Paracetamol i l’Aspirina, d’aquests medicaments dels que n’és fàcil fer-ne un ús inadequat i acabar-ne patint les conseqüències. Sense anar més lluny, Stewart Adams va admetre (“I tested Ibuprofen on my hangover“) haver-lo “provat” amb èxit per fer-se passar els efectes d’una nit amb massa copes i és que ja ho diu la dita popular: “Noches de desenfreno, mañanas de Ibuprofeno”.

Podeu trobar informació d’aquest medicament buscant per “matèria” al notre catàleg: Agents antiinflamatoris

Aquesta entrada s'ha publicat en Farmàcia, Medicaments, Química, Salut i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.