El vi desalcoholitzat manté els efectes beneficiosos contra l’aterosclerosi


El vi manté efectes beneficiosos contra l’aterosclerosi amb independència de si conté alcohol o no. A aquesta conclusió ha arribat l’equip liderat pel professor de la Facultat de Medicina de la UB, Ramon Estruch, a l’assaig que ha publicat a The american Journal of Clinical Nutrition.

L’estudi, en el que també han participat investigadors del Departament de Nutrició i Bromatologia de la UB, compara els efectes del vi  amb els del vi desalcoholitzat, una variant comercial a la qual se li ha tret l’alcohol, en 67 pacients de risc cardiovascular. Entre els resultats extrets a l’avaluar  per separat  l’efecte de l’etanol i el dels compostos fenòlics del vi negre, s’ha arribat a la conclusió que els dos alleugereixen l’aterosclerosi, una malaltia inflamatòria de baix grau de les parets de les artèries, i contribueixen per separat als efectes antiinflamatoris del vi negre.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Aliments, Farmàcia, Salut i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.