Nou sistema de conservació de líquids


El Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA) ha creat un nou sistema, anomenat UHPH,  que permet conservar líquids durant llargs períodes de temps a temperatura ambient, reduint d’aquesta manera l’ús d’additius per conservar-ne característiques pròpies com el gust o l’olor.

Aquest sistema, aplicable a tot tipus de líquids, és especialment indicat per a aliments, ja que en conserva els components bioactius, com les vitamines i els àcids grassos poliinsaturats, mitjançant un procés que n’augmenta la resistència. La nova tecnologia ja s’ha començat a comercialitzar i permet esterilitzar i estabilitzar els aliments. Gràcies a aquest avenç, els productes frescos es poden conservar a temperatura ambient entre 6 i 9 mesos mantenint les propietats nutricionals.

Aquesta entrada s'ha publicat en Aliments, Ciència, Farmàcia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.