Novetats a les tesis doctorals


Fem difusió d’aquesta notícia del CRAI que afecta a tots els doctorands:

El proppassat 10 de febrer de 2012, va entrar en vigor l’article 14 del Reial decret 99/2011 pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat.
En aquest article s’estableix que ‘una vegada aprovada la tesi doctoral, la universitat s’ha d’ocupar del seu arxiu en format electrònic obert en un repositori institucional i ha de remetre, en format electrònic, un exemplar d’aquesta tesi, així com tota la informació complementària que sigui necessària al Ministeri d’Educació als efectes oportuns’. Per aquesta raó, a partir d’avui totes les tesis llegides a la Universitat de Barcelona s’arxivaran al repositori institucional de la UB i al repositori cooperatiu de Tesis Doctorals en Xarxa TDX.
Amb aquesta nova normativa desapareix el contracte d’edició utilitzat fins i ara i es crea un nou document que caldrà omplir un cop aprovada la tesi, on s’ofereix la possibilitat d’ajornar l’accés al text complet durant uns mesos (posar-hi un embargament) i la possibilitat d’utilitzar llicències obertes  o mantenir tots els drets reservats.
Trobareu tota la informació a la pàgina Edició electrònica de tesis doctorals accessible des del Web del CRAI > Serveis > Oficina de Difusió del Coneixement.
Podeu accedir al repositori de Tesis Doctorals en Xarxa TDX des del Web del CRAI > e-dipòsits > TDX.

Aquesta entrada s'ha publicat en Dipòsit Digital, Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.