Ens ajuden a mantenir-nos joves els antioxidants?


Sovint s’ha dit que els productes que contenen antioxidants retarden els efectes del pas del temps, frenen l’envelliment.  Però, què hi ha de cert en tot això? La periodista Mayte Rius, amb l’ajuda de l’opinió d’experts en el tema, aporta noves dades en el seu article Antioxidants, l’elixir de la joventut, publicat a La Vanguardia el passat dia 16 de març.

Els antioxidants són compostos que bloquegen l’oxigen, un dels components més agressius del nostre planeta, ja que provoca processos d’oxidació que danyen els òrgans i les cèl·lules del nostre organisme. És per aquest motiu que la ingesta d’aquests productes s’associa a diverses millores en la nostra salut.

Una de les fonts destacades citades per Rius a l’article és Rosa M. Lamuela, directora de l’equip d’investigació d’antioxidants naturals de la Universitat de Barcelona. Lamuela, que també és professora del Departament de Nutrició i Bromatologia de la UB,  defensa que aquest tipus d’aliments disminueix els processos d’oxidació -relacionats amb malalties cardiovasculars, el càncer o malalties neurodegeneratives- però no els atura.

Entre els aliments rics en aquest tipus de components podem trobar el vi, l’oli d’oliva o els espinacs, tots ells propis de la dieta mediterrània.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Aliments, Farmàcia, Nutrició, Salut i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.