Nova normativa sobre etiquetatge d’aliments


En els darrers anys han proliferat  els aliments amb etiquetes que contenen frases com “redueix el colesterol”, “ric en vitamines” o “ajuda les teves defenses”, que fan referència als suposats beneficis per a la salut  que contenen aquests productes.  No tots aquests aliments, però, compleixen el que prometen. És per aquest motiu que l’Agència Europea de Seguretat Alimentària ha decidit fixar uns requisits que han quedat recollits i publicats al Diari Oficial de la UE, a través d’una llista de declaracions autoritzades de propietats saludables dels aliments. A partir d’ara, doncs, els productes que vulguin anunciar els seus beneficis i propietats a les etiquetes hauran de complir aquests requisits i demostrar-los a través d’estudis científics.

 La Unió Europea donarà 6 mesos a la indústria per a que s’adapti al nou reglament, que entrarà en vigor al desembre i pretén evitar enganys als consumidors, així com proporcionar seguretat jurídica als fabricants d’aliments.

Aquesta entrada ha esta publicada en Alimentació, Aliments, Salut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.