Seqüencien el genoma del tomàquet


Un grup de científics ha aconseguit seqüenciar i assemblar el genoma del tomàquet, concretament de la varietat domesticada Heinz 1706.

Aquesta seqüenciació és necessària per a l’estudi i la reconstrucció de l’evolució de l’espècie i serveix per identificar senyals que n’indiquin episodis clau, a través de la comparació amb genomes d’espècies properes. En aquest cas s’ha comparat la Heinz 1706 amb una altra varietat salvatge del tomàquet, la patata i el raïm i s’ha arribat a la conclusió que el genoma del tomàquet, igual que el d’altres plantes, ha patit duplicacions completes durant la seva evolució. Gràcies a aquest descobriment es podran explorar noves funcions que contribueixin a la millora de l’espècie i del seu conreu.

Entre els científics que hi han participat (dins el Consorci del Genoma del Tomàquet) destaquen  Modesto Orozco, Catedràtic del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UB, Tyler Alioto i Paolo Ribeca, del Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica, amb seu al Parc Científic de Barcelona i David Torrents i Xavier Pastor, investigadors del programa conjunt del Barcelona Supercomputing Center i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona).

Tant la seqüència com els resultats de l’anàlisi s’han publicat a la revista Nature.

Aquesta entrada s'ha publicat en Aliments, Articles, Ciència, Notícies, Recerca i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.