El vi negre millora la flora intestinal


Investigadors de la UB, del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa – Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBERobn) i del projecte Fun-C-Food (programa Consolider Ingenio) han constatat que el consum moderat de vi negre millora la microbiota intestinal.

Els resultats de l’estudi, publicat a la revista American Journal of Clinical Nutrition, indiquen que aquest benefici es dóna gràcies als polifenols  presents en el vi, que permeten mantenir una flora intestinal equilibrada que pot protegir contra afeccions com  els trastorns intestinals, les malalties inflamatòries, el càncer o l’obesitat.

El treball està coordinat pel Dr. Francisco J. Tinahones, investigador principal del CIBERobn i cap del Servei d’Endocrinologia de l’Hospital Universitari Virgen de la Victoria de Màlaga i compta amb la participació, entre d’altres, de Cristina Andrés-Lacueva, professora del Departament de Nutrició i Bromatologia i investigadora principal del Grup de Recerca Metabolòmica Nutricional i dels Aliments de la UB, que forma part del programa Fun-C-Food .

Segons els experts, és important aprofundir en el coneixement dels mecanismes d’acció dels polifenols en l’organisme, per tal de conèixer com es transformen i en quins òrgans i teixits es localitzen i quin impacte podrien tenir els bacteris intestinals a l’hora de transformar-los en substàncies que podrien tenir impacte en els processos patològics implicats en el desenvolupament de malalties.

Aquesta entrada ha esta publicada en Alimentació, Aliments, Articles, Farmàcia, Nutrició, Recerca, Salut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.